Sarajevo

Pudarić primio predstavnike Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika

Pudarić je ovom prilikom iskazao i podršku projektu nominacije stećaka – srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika – za upis na Listu svjetske baštine UNESCO-a koji Komisija realizuje zajedno sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.

Slika

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić primio je danas u Sarajevu predstavnike Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika na čelu sa Mirelom Mulalić Handan, izvršnim dužnosnikom Komisije. Sastanak je upriličen nakon što je u Strazburu prošlog mjeseca, uspješno održana izložba pod nazivom  „Svjetsko naslijeđe u BiH“  kojom se Bosna i Hercegovina  predstavila u Vijeću Evrope.

Predstavnici Komisije zahvalili su se potpredsjedniku Pudariću na uspješnoj saradnji i podršci koju je tokom mandata  pružao Komisiji.

Cijeneći profesionalnost i neovisnost Komisije,  Pudarić je izrazio zadovoljstvo što su zajednički mogli da organizuju izložbu u Strazburu i na taj način predstave veliko bogatstvo koje Bosna i Hercegovina baštini te naglasio da bi  na osnovu iskustava iz Strazbura a uzimajući u obzir  i predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Evrope  2015. godine, bilo dobro da se ova izložba putem diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH  prezentuje i u drugim zemljama širom Evrope.

Pudarić je ovom prilikom iskazao i podršku projektu nominacije  stećaka – srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika – za upis na Listu svjetske baštine UNESCO-a  koji   Komisija realizuje zajedno sa  Hrvatskom, Srbijom  i Crnom Gorom. Iz BiH su na Tentativnu listu svjetske baštine upisane 22 nekropole sa stećcima i sada se okončava posao njihovog upisa na Listu svjetske baštine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.