Dom naroda

Pudarić pozvao delegate da omoguće donošenje Odluke o privremenom finansiranju

Po njegovom mišljenju, do kraja sedmice, upravo na ovom pitanju, potvrđuje se odgovornost izabranih delegata prema svojim biračima – građanima.

Slika

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, povodom četiri godine od donošenja Odluke o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca u godini, danas je pozvao rukovodstvo Doma naroda Federalnog parlamenta da omogući delegatima da izvrše svoju dužnost prema građanima Federacije i, u skladu sa Ustavom i Zakonom, omoguće nesmetanu isplatu penzija, invalidnina, socijalnih davanja najugroženijim pripadnicima našeg društva.

Kao izabranim predstavnicima naroda i građana, smatra da im je to primarna i dužnost i obaveza.

Podsjeća da je visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko 26. januara 2011. godine proglasio odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca te godine. 

– Ovu odluku je donio ocijenivši da Dom naroda Parlamenta FBiH, zbog odbijanja HDZBiH da u kantonalnim skupštinama u kojima ima većinu provede izbore za delegate Doma naroda, nema nužan broj izabranih delegata da istu usvoji u roku. Ove godine, na dan kad je u prethodnom mandatu visoki predstavnik preuzeo ulogu Doma naroda, može se utvrditi da su svi uslovi za donošenje Odluke ispunjeni – izjavio je Pudarić.

Po njegovom mišljenju, do kraja sedmice, upravo na ovom pitanju, potvrđuje se odgovornost izabranih delegata prema svojim biračima – građanima. 

– Od volje većine u kojoj su HDZ, SDA i DF, zavisi da li će građani dobiti potvrdu da su birali i izabrali odgovornu vlast – kazao je Pudarić, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH. 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.