Jajce

Pudarić povodom Dana nezavisnosti BiH posjetio školu u Kuprešanima

Ovdje nema skoro nijedno romsko dijete koje ne ide u školu”, kazao je Pudarić

Slika Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić posjetio je danas, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, područnu školu u Kuprešanima kod Jajca, koju pohađaju 34 učenika Roma od ukupno 67 đaka.

– Ovdje nema skoro nijedno romsko dijete koje ne ide u školu", kazao je Pudarić Agenciji Fena i pojasnio da je to postiguto najbližom interakcijom škole i roditelja.

Pošto većina romskih školaraca želi daljnje obrazovanje, a najbliža srednja škola je u Jajcu, Pudarić naglašava "da smo dužni im pomoći".

Smatra da je posjetom školi, na dobar način proveo praznični dan.

– Prije 22 godine 1. marta, građani Bosne i Hercegovine su se na referendumu opredijelili za nezavisnost. Rekli su da žele zajedničku modernu i savremenu zemlju, a da bi to uspjeli, treba jako puno vremena i znanja – njegove su riječi.

Potpredsjednik FBiH, tokom današnje posjete selu Kuprešani u kojem najvećim dijelom žive Romi, darovao je učenike područne škole paketićima slatkiša.

U Kuprešanima je bio i septembra 2013. te na početku školske godine uručio mališanima poklone i školsku opremu – četiri računara od kojih je jedan doniran Udruženju Roma "Jajce".

Procjenjuje se da na području općine Jajce živi oko 400 Roma u 70-ak domaćinstava, saopćeno je iz Pudarićevog kabineta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.