Goražde

Pudarić posjetio Srpsku pravoslavnu crkvu

Istakao je da je spreman dati podršku te da se nada da će obnovu podržati i vlasti u Bosansko-podrinjskom kantonu i Federaciji, sada, ali i nakon formiranja novih vlasti.

Slika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić posjetio je  Srpsku pravoslavnu crkvu u Goraždu gdje je razgovarao s parohom goraždanske parohije Mihajlom Andrićem. 

Informiran je o potrebama Srpske pravoslavne crkve u smislu obnove objekta parohijskog doma i dijela kapele. 

Pudarić je u razgovoru za Agenciju Fena kazao da je neophodna obnova tih objekata i stavljanje u punu funkciju. 

Istakao je da je spreman dati podršku te da se nada da će obnovu podržati i vlasti u Bosansko-podrinjskom kantonu i Federaciji, sada, ali i nakon formiranja novih vlasti. 

Kazao je da je davanje podrške obnovi tih objekata i obnovi života unutar srpske zajednice te njeno uključivanje u ukupne društvene tokove u BPK-u razlog i povod današnje posjete.  

Kada je u pitanju obnova kapele naglasio je da je potrebna izgradnja ikonostasa zbog odvajanja oltarskog dijela od dijela gdje su vjernici, obzirom da se jedan dio liturgije obavlja iza ikonostasa po kanonu Srpske pravoslavne crkve. 

– Izgradnja ikonostasa je važna da bi se mogla okupljati i srpska zajednica, pored pravoslavne, zbog Srba koji nisu vjernici, a koji imaju određeni odnos prema tradiciji – kazao je Pudarić. 

Osim uređivanja kapele, uređivanje prostora parohijskog doma unaprijedilo bi rad organizacija koje se bave socijalnim dijelom i 
njegovanjem kulture. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.