Maglaj

Pudarić posjetio Maglaj

Sa rukovodstvm Doma zdravlja, na čelu sa direktoricom ove ustanove, dr. Emirom Drnda Čičeklić, razgovarano je o utopljavanju centralne zgrade Doma zdravlja i rekonstrukciji sistema grijanja a sve u cilju povećanja energetska efikasnost objekta i uštede toplotne energije.

Slika

Svetozar Pudarić, potpredsjednik Federacije BiH posjetio je općinu Maglaj. Pudarić je u pratnji općinskog načelnika gospodina Mehmeda Mustabašića,  posjetio Dom zdravlja i Udruženje civilnih žrtava rata općine Maglaj.

Sa rukovodstvm Doma zdravlja, na čelu sa direktoricom ove ustanove, dr. Emirom Drnda Čičeklić, razgovarano je o utopljavanju centralne  zgrade Doma zdravlja i rekonstrukciji sistema grijanja a sve u cilju povećanja energetska efikasnost objekta i uštede toplotne energije. Cilj je da se postepeno u skladu sa mogućnostima stvori ambijent ugodan kako za pacijente tako i za uposlenike ove ustanove.

Pudarić je tokom sastanka naglasio kako je menadžment itekako svjestan finansijske situacije  u kojoj  se svi nalazimo ali ih to ne sprečava da se bore za  bolje i kvalitetnije uslovie rada kako za pacijente tako i za zdravstvene radnike u  svih  šest terenskih ambulanti i centralnom objektu koliko ih sei  nalazi u sklopu Doma zdravlja Maglaj.

“To što trenutno nema novca ne sprečava ove ljude da razmišljaju o povećanju kvalitete usluga u Domu zdravlja. Takvu opredjeljenost , želju i volju treba podržati”, rekao je Pudarić na kraju sastanka te obećao da će se  i  dalje angažovati na što skorijoj realizaciji projekta utopljavanja zgrade  Doma zdravlja.

Pudarić se tokom dana sastao i sa članovima Udruženja civilnih žrtava rata općine Maglaj Razgovarano je o brojnim nedostacima kada su u pitanju zakonska rješenja koja reglulišu prava iz ove oblasti a sa kojima se suočavaju sve civilne žrtve rata širom FBiH.  Pudarić je naglasio kako je udruženje u Maglaju primjer kako se  posvećena grupa ljudi bori za  realizaciju svojih  potreba i  zahtjeva  kroz izmjenu postojećih propisa  koji trenutno ne rješavaju probleme sa kojima su suočene civilne žrtve rata.  Na kraju posjete Maglaju, Pudarić je zajedno sa članovim Udruženja civilnih žrtava rata općine Maglaj obišao  novo spomen-obilježje kod maglajskog solitera, za čiju izgradnju je sredstva donirao i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.