Bihać

Pudarić posjetio Kantonalnu bolnicu

Izrazio je zadovoljstvo što u sanaciji ove zdravstvene ustanove zajedno učestvuju svi nivoi vlasti, od entiteta do općine

Slika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Svetozar Pudarić danas je posjetio Kantonalnu bolnicu "dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, gdje se sastao s direktorom Hajrudinom Havićem.

Kazao je da je izuzetno ohrabren onim što je rukovodstvo Bolnice, na čelu sa direktorom Havićem, uradilo od trenutka kad je požar zaustavljen krajem jula prošle godine pa do danas.

Izrazio je zadovoljstvo što u sanaciji ove zdravstvene ustanove zajedno učestvuju svi nivoi vlasti, od entiteta do općine.

Primarna šteta je sanirana, većina odjela vraćena u prostore Bolnice, a obnovljene su dvije hirurške sale.

– Sad smo trenutno u fazi kada treba rješavati pitanja koja će istovremeno biti i unapređenje bolničkog standarda u odnosu na vrijeme prije požara – istakao je Pudarić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu predstoji rješavanje operacionih sala i intenzivne njege na hirurugiji za šta je osigurano 1,2 miliona KM, koje se nalaze na računu Bolnice, od kojih nije zanemarljiv dio ni učešće Federalne vlade, koja je u dva navrata pomogla, zadnji put sa 210.000 maraka od igara na sreću.

Pudarić je kazao da dosad urađeno daje nadu da bi u vrlo kratkom vremenu mogli osposobiti, pa i unaprijediti rad Bolnice u odnosu na vrijeme prije požara.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.