Sarajevo

Pudarić pokrenuo inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka

Nakon što je Ured za reviziju institucija FBiH koji provodi redovnu godišnju reviziju u sva tri kabineta utvrdio nesklad između prikazanog i stvarnog stanja blagajne, zatražena je izjava namještenika.

Slika

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Svetozar Pudarić pokrenuo je inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka protiv namještenika u zajedničkom Odjeljenju za opšte, zajedničke i finansijske poslove Kabineta predsjednika i dva dopredsjednika

Nakon što je Ured za reviziju institucija FBiH koji provodi redovnu godišnju reviziju u sva tri kabineta utvrdio nesklad između prikazanog i stvarnog stanja blagajne, zatražena je izjava namještenika. 

Nakon toga je potpredsjednik Pudarić, kod kojeg se namještenik vodi, poduzeo mjere predviđene Zakonom o namještenicima u organima državne službe u Federaciji. 

– Očekujemo da po informacijama s kojim raspolaže Ured za reviziju institucija FBiH, a koje se nalaze u jedinstvenom računovodstvu za sva tri kabineta, reaguju i nadležni istražni organi – saopćeno je danas iz Kabineta potpredsjednika FBiH. 

Kako je navedeno, potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić neće dozvoliti da se na bilo koji način umanji ili prikrije bilo čija odgovornost te očekuje da se ovaj slučaj u potpunosti rasvijetli.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.