Sarajevo

Pudarić na veliki petak obišao Staru pravoslavnu crkvu na Baščaršiji i franjevački samostan u Konjicu

U Konjicu se Pudarić sastao sa gvardijanom franjevačkog samostana fra Ivanom Sesarom i župnim upraviteljem župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu, fra Stipanom Klarićem

Slika

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić je na Veliki petak posjetio  franjevački  samostan u Konjicu i Staru pravoslavnu crkvu na Baščaršiji. Ove godine katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs padaju na isti dan, 20.04.

U Konjicu se Pudarić sastao  sa gvardijanom franjevačkog samostana fra Ivanom Sesarom i župnim upraviteljem župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu, fra Stipanom Klarićem.

Ova posjeta je uslijedila između datuma obilježavanja godišnjice zločina u Trusini i katoličkog blagdana Uskrsa, pa je dobar dio razgovora bio posvećen temama održivog povratka; kako omogućiti ljudima koji su izbjegli iz svojih mjesta da u većem kapacitetu obnove zajednice  na prostoru općine Konjic,  s posebnim naglaskom upravo na župu Trusina.

Potpredsjednik FBiH Pudarić, fra Ivan i fra Stipan su se složili da se dio rješenja nalazi u ozbiljnijem pristupu u cilju oživljavanja poljoprivredne proizvodnje i njene isplativosti, jer geografski položaj tih područja uz povoljne klimatske uslove može omogućiti iskorake koji se do sada iz više razloga nisu dogodili.

Pudarić je na Veliki petak posjetio i Staru pravoslavnu crkvu na Baščaršiji  gdje se sastao sa parohom sarajevskim Vanjom  Jovanovićem.

Vaskrs se i  u Sarajevu obilježava uz niz običaja, a najpoznatiji je svakako  bojanje jaja. U Staroj pravoslavnoj crkvi ove godine planiraju ofarbati više od 1.500 jaja koja će biti podijeljenja porodicama, rodbini, prijateljima i komšijama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.