Sarajevo

Pudarić i Nguyen o narušavanju izjave “Podrška uspostavljanju Instituta za studij međureligijskog dijaloga”

Nastavno –naučno vijeće Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, razmatrajući navedenu izjavu, usvojilo je zaključke kojim se narušava ranije postignuti dogovor i onemogućava provođenje aktivnosti iz izjave “Podrška uspostavljanju Instituta za studij međureligijskog dijaloga”.

Slika

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić sastao se sa Khanh Nguyenom iz ambasade SAD-a u Sarajevu  kako bi razgovarali o narušavanju izjave “Podrška uspostavljanju Instituta za studij međureligijskog dijaloga” a kojim je bilo predviđeno da se jedan dio prostorija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ustupi Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu za  potrebe organizovanja i rada Instituta.

Nažalost, Nastavno –naučno vijeće Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, razmatrajući navedenu izjavu, usvojilo je  zaključke kojim se narušava ranije postignuti dogovor i onemogućava provođenje aktivnosti iz izjave  “Podrška uspostavljanju Instituta za studij međureligijskog dijaloga”.

Pudarić i Nguyen  izrazili su zabrinutost zbog takvog čina te je ocijenjeno da se time nanosi ogromna  šteta dosadašnjim naporima da se pitanje povratka Pravoslavnog bogoslovoskog fakulteta u Sarajevo konačno počne rješavati.

Pudarić je izrazio podršku nastojanjima američke ambasade da se stvari vrate na ranije dogovoreno stanje.

Uvažavajući problem Ekonomskog fakulteta u rješavanju prostora koji je pored ostalog izazvan i činjenicom da još uvijek nije realizovan Protokol o izgradnji nove zgrade Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu od 9.6. 2010. za šta djelimično odgovornim smatram i tadašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i trenutnog ministra finansija i trezora  BiH Nikolu Špirića, očito je da se ovim pitanjem mora pozabaviti i  rektorat Univerziteta u Sarajevu, zaključio je Pudarić.

Detaljnije informacije o potpisivanju dokumentu možete pronaći i na linku: http://vlada.ks.gov.ba/node/24885

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.