Projekti obnove sakralnih objekata Srpske pravoslavne crkve

Pudarić i Krulj o obnovi hramova u Hercegovini

Potpredsjednik FBiH Pudarić sastao se s parohom mostarskim Radivojem Kruljem.

Slika

Potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić sastao se u Mostaru s parohom mostarskim Radivojem Kruljem.

Razgovarajući o aktuelnim projektima obnove sakralnih objekata Srpske pravoslavne crkve na području Mostara i Hercegovine, potpredsjednik Pudarić je još jednom potvrdio opredijeljenost da se istinski založi, u okviru svojih mogućnosti, kod svih nadležnih institucija za nastavak i dodatnu pomoć u obnovi jednog od simbola Mostara, Sabornog hrama Svete trojice u Mostaru.

Paroh Radivoje Krulj istakao je da veliku sreću i zadovoljstvo predstavlja činjenica da obnovi ovog hrama konkretnu podršku pružaju dužnosnici iz svih naroda i svih vjerskih zajednica, kao i svi građani Mostara koji u ovom hramu istinski vide jedan od simbola grada u kojem žive. 

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo što napredak u obnovi Sabornog hrama, unatoč razumljivim poteškoćama zbog financijske situacije ipak napreduje, ali i želja da se dodatnim angažmanom, u mjeri u kojoj je to moguće, nastavi kontinuitet u radovima na ovom objektu.

 – Također, Pudarić i Krulj su se složili da je pažnju potrebno posvetiti i projektima obnove i sanacije u manjim sredinama na području cijele Eparhije zahumsko-hercegovačke od Stoca do Tomislavgrada, koji ne zahtijevaju uvijek velika financijska sredstva ali su važni za ljude koji žive u tim sredinama – saopćeno je iz Pudarićeva kabineta.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.