Sarajevo

Prvomajska čestitka premijera Nikšića

Uspjeli smo, nakon dvadesetak godina, pokrenuti stvari u drugom smjeru. To je, naravno, tek početak raspetljavanja klupka kriminala i korupcije, ali ne sumnjamo u krajnji pozitivan ishod.

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je, uime Vlade FBiH i u svoje lično, čestitku građanima, povodom 1. maja Međunarodnog praznika rada. 

– Iskreno vam čestitam Praznik rada, uz želju da ga provedete u dobrom raspoloženju i da se, ovih dana, rasteretite svakodnevnih problema. Vrijeme u kojem živimo puno je iskušenja, ali je to i vrijeme u kojem se dokazuju odlučni, hrabri, vrijedni i pošteni ljudi. Sada je vrijeme za uspostavljanje vladavine pravde i prava, jednakih mogućnosti za sve koji žele živjeti od svog rada.

Jedan od najvećih zadataka, a na čemu Vlada Federacije BiH uporno insistira, jeste utvrđivanje kriminalnih privatizacijskih procesa i otkrivanje i izvođenje pred zakon onih koji su to učinili i pomogli. Ta nepravda upravo se najviše slomila o leđa radnika koji, sasvim opravdano, traže ono što im je privatizacijskom pljačkom ukradeno. Stoga i ne čudi što obespravljeni radnici sve češće upoznaju Vladu FBiH o mutnim privatizacijama zbog kojih su ostali bez radnih mjesta, bez godina staža i zdravstvenog osiguranja.

Uspjeli smo, nakon dvadesetak godina, pokrenuti stvari u drugom smjeru. To je, naravno, tek početak raspetljavanja klupka kriminala i korupcije, ali ne sumnjamo u krajnji pozitivan ishod. 

Uz ova nastojanja, Federalna vlada nastavlja i druge aktivnosti kako bi radnici ostvarili svoja prava. To su, uz ostalo, stabilizacija Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, osiguravanje sredstava za uvezivanje radnog staža, traženje najpovoljnihih rješenja za oživljavanje proizvodnje, budžetski finansirani programi za zapošljavanje mladih i za prekvalifikaciju. 

Stoga vas pozivam da, s više optimizma gledajući u budućnost, proslavite ovogodišnji Praznik rada, uvjeren da će već sljedeći donijeti još više razloga za zadovoljstvo -kaže se u prvomajskoj čestitki federalnog premijera Nermina Nikšića, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.