Mostar

Prvomajska čestitka KO SDP BiH HNK

Kantonalna organizacija SDP BiH HNK ovim putem želi svim građanima poželjeti „Sretan 1. Maj“, najveći praznik radnika i radničke klase, kao i svih onih koji se bore za svoja socijalna prava, a koja današnja vlast u Bosni i Hercegovini tako nemilosrdno krši. Stvaraju zemlju samo za bogate, a radnici su im samo potrošna roba i oni od kojih se treba oteti da bogati imaju još više.

Želimo poručiti da ćemo se, zajedno sa radnicima, penzionerima, nezaposlenima i svim ostalim socijalno ugroženim kategorijama, boriti za prava svakog čovjeka u ovoj zemlji i da nećemo dozvoliti postojanje države ozakonjenog robovlasništva, a kakvu pravi vladajuća elita u BiH.

Njima predstavlja problem visina minimalne plate ili povećanje penzije jer za vladajuće elite je problem bilo kakva briga o građanima. Njima je problem što je SDP-ova vlada dva puta povećala penzije jer oni bi taj novac mnogo radije preusmjerili za svoje potrebe. Oni su navikli da od građana otimaju, da ih pljačkaju, da ih lažu i uzimaju im prava, a sve to pakujući u razne oblike nacionalnih interesa.

SDP će, zajedno sa građanima ove zemlje, da se bori protiv ovakve vlasti svim dozvoljenim sredstvima i neka ovaj 1. Maj bude dan kada će se svaki čovjek pokrenuti u borbu za svoja prava, posao, zdravlje i kada ćemo svi zajedno da se pokrenemo i kažemo DOSTA antinarodnoj vlasti.

Radnice i radnici, studenti, penzioneri, nezaposleni, seljaci neka vam je svima

SRETAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu