GO SDP BiH Mostar

Prvi put građani imali priliku dati primjedbe o Budžetu Grada Mostara

Povodom današnje javne rasprave o Budžetu Grada Mostara za 2017. godinu želimo iskazati svoje zadovoljstvo da su po prvi put građani imali priliku iznijeti primjedbe na ovaj najvažniji dokument grada.
Ipak, jasno se vide posljedice neodržavanja izbora u Gradu Mostaru, a samim tim i nepostojanja Gradskog vijeća Grada Mostara, obzirom da je budžet „vegetirajući“ jer ne donosi nove projekte za poboljšanje uslova života građana i rješavanje njihovih problema, nego se bazirao isključivo na izmirenje obaveza i realizaciju već započetih projekata u ranijim godinama.
Pitamo se da li će nakon završetka ovih projekata prestati bilo kakva aktivnost gradske administracije na poboljšanju života građana? Iz tog razloga još jednom naglašavamo kako je i na ponuđenom budžetu jasno vidljivo da su građani Mostara taoci dvije vladajuće partije SDA i HDZ i da ovakav budžet koristi samo tim grupacijama i ljudima usko vezanim za te dvije stranke.
Budžet u svakom slučaju može biti razvojni i kroz njega se mogu realizovati i stavke koje donose bolji život svima, ali preduslov za bilo šta su izbori u Mostaru i izbor novog Gradskog vijeća Grada Mostara. Današnja javna rasprava, iako pozitivna stvar, je svakako jedna lasta koja ne čini proljeće, jer sa ovakvim načinom usvajanja budžeta niko ne može biti zadovoljan, ni građani, a ni sami korisnici budžeta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.