KO SDP HNK

Prva mostarska partija na izbore izlazi zajedno sa SDP-om BiH

Kantonalni odbor SDP BiH HNK pozdravlja odluku Prve mostarske partije da na predstojećim oktobarskim izborima sudjeluje putem izbornih listi SDP-a BiH.

Saradnja SDP-a i Prve mostarske partije započela je na mostarskim izborima kada smo koordiniranim izbornim nastupom u okviru BH Bloka uvjerljivo pobijedili SDA zajedno sa njihovim „satelitima“ u mostarskoj izbornoj jedinici Stari grad.

Ta saradnja je nedavno nastavljena kroz podršku Prve mostarske partije kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću.
Od sada ta saradnja dobija još jedan novi logični nastavak i proširuje se na cijeli Hercegovačko-neretvanski kanton jer će  Prva mostarska partija na predstojeće opće izbore sa svojim kandidatima izaći zajedno sa SDP-om, odnosno u okviru izbornih lista SDP BiH.

Podsjećamo da je Prva mostarska partija parlamentarna politička snaga koja participira u Skupštini HNK kao i Gradskom vijeću Mostara.
Nadležni organi SDP-a BiH HNK već su ranije odobrili ovaj vid saradnje, a u predstojećim danima KO SDP BiH HNK i Prva mostarska partija potpisat će sporazum o saradnji koji će biti baziran na činjenici da su programski ciljevi ove dvije stranke skoro pa u potpunosti kompatibilni.

Prva mostarska partija na ovaj način postaje bitna karika političkih promjena u cijeloj Hercegovini koje će se neminovno dogoditi na predstojećim oktobarskim izborima.
S druge strane mi u SDP-u BiH na ovaj način, kao što smo i obećali, u Hercegovini nastavljamo okupljati sve opozicijske političke snage koje su spremne zajedno sa nama graditi jedinstvenu, zajedničku i multitetničku BiH zasnovanu na principima socijalne pravde i jednakosti.

Istovremeno,  ovom suradnjom zaustavljamo nepotrebno rasipanje glasova i kroz liste SDP-a BiH gradimo jedinu političku alternativu koja će u Hercegovini biti sposobna suprotstaviti se višedecenijskoj korumpiranoj vlasti okupljenoj oko HDZ-a i SDA.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.