Arman Zalihić

Prva mostarska partija je pokradena da bi SDA i HDZ nastavili kontrolu nad tajkunskom gradnjom

Mandat ukraden PMP-u u Starom gradu nije običan mandat. Taj mandat je težak milijune maraka, jer većina od 5 vijećnika tog gradskog područja po Statutu određuje raspodjelu 80% sredstava prikupljenih po osnovu dodijeljenog građevinskog zemljišta.

S ukupno 3 mandata BH Bloka i PMP-a u Starom gradu mogli bi na jednom području svim građanima Mostara pokazati kako se vlada tamo gdje mi imamo vlast, na transparentan i pošteni način, kao putokaz za sljedeće izbore. Taj mandat bi obesmislio tzv.

Sporazum o Mostaru SDA i HDZ-a, čiji je jedini cilj da svojim tajkunima osiguraju usvajanje urbanističkih planova, parceliranje gradskog zemljišta i dodjelu istog kako oni to žele. Sporazum je predviđao da većina vijećnika jednog gradskog područja daje suglasnost na urbanističke planove na tom području. A jedini motiv SDA u toj priči je da ovlada lokalitetom Sjevernog logora kako bi na tom djelu grada ispunjavala želje svojih građevinskih tajkuna.

Da BH Blok i PMP imaju većinu u Starom gradu SDA bi bila izvedena na čistac – ili bi morala glasati protiv svog Sporazuma i time potvrditi naše tvrdnje o njihovim motivima ili bi BH Blok i PMP upravljali navedenim procesima na pošten i zakonit način. Zato ovo nije običan mandat. Zato su krali gdje su stigli u Mostaru, a kad ni to nije bilo dovoljno, digli su na noge pola države i završili posao u Sarajevu, za dva glasa. Ali još ćemo se ganjati, vidimo se na Vijeću”, napisao je na svom Facebook profilu nositelj liste BH bloka (SDP BiH – Naša stranka) u Mostaru Arman Zalihić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu