Arman Zalihić

Prva mostarska partija je pokradena da bi SDA i HDZ nastavili kontrolu nad tajkunskom gradnjom

Mandat ukraden PMP-u u Starom gradu nije običan mandat. Taj mandat je težak milijune maraka, jer većina od 5 vijećnika tog gradskog područja po Statutu određuje raspodjelu 80% sredstava prikupljenih po osnovu dodijeljenog građevinskog zemljišta.

S ukupno 3 mandata BH Bloka i PMP-a u Starom gradu mogli bi na jednom području svim građanima Mostara pokazati kako se vlada tamo gdje mi imamo vlast, na transparentan i pošteni način, kao putokaz za sljedeće izbore. Taj mandat bi obesmislio tzv.

Sporazum o Mostaru SDA i HDZ-a, čiji je jedini cilj da svojim tajkunima osiguraju usvajanje urbanističkih planova, parceliranje gradskog zemljišta i dodjelu istog kako oni to žele. Sporazum je predviđao da većina vijećnika jednog gradskog područja daje suglasnost na urbanističke planove na tom području. A jedini motiv SDA u toj priči je da ovlada lokalitetom Sjevernog logora kako bi na tom djelu grada ispunjavala želje svojih građevinskih tajkuna.

Da BH Blok i PMP imaju većinu u Starom gradu SDA bi bila izvedena na čistac – ili bi morala glasati protiv svog Sporazuma i time potvrditi naše tvrdnje o njihovim motivima ili bi BH Blok i PMP upravljali navedenim procesima na pošten i zakonit način. Zato ovo nije običan mandat. Zato su krali gdje su stigli u Mostaru, a kad ni to nije bilo dovoljno, digli su na noge pola države i završili posao u Sarajevu, za dva glasa. Ali još ćemo se ganjati, vidimo se na Vijeću”, napisao je na svom Facebook profilu nositelj liste BH bloka (SDP BiH – Naša stranka) u Mostaru Arman Zalihić.