OO SDP Žepče

Provokacijom paljenja zastave BiH u Žepču se vraćamo 20 godina unazad

Općinski odbor SDP BiH Žepče je od strane građana Žepča i putem oficijelne stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničkog – dobojskog kantona upoznat sa krivičnim djelom paljenja zastave BiH u gradu Žepču,

Ovim putem najoštrije osuđujemo vandalsko ponašanje neodgovornog pojedinca ili grupe koja je sebi uzela za pravo da skrnavljenjem simbola države BiH pošalje veoma lošu poruku svim građanima općine Žepče kojima je zastava BiH svetinja.

Ispadi ovakvog tipa u Žepču se doživljavaju kao klasična provokacija i na njih treba imati nultu stopu tolerancije, prema tome od Policijske uprave Žepče s ciljem pronalaska odgovornih pojedinaca i smirivanja tenzija u sredini visoko izraženih nacionalnih podjela kakva je Žepče očekujemo pravovremenu reakciju i smirivanje tenzija.

Pozivamo sugrađane, kojima je BiH u srcu da ne nasjedaju na ovakve provokacije i da dostojanstveno – primjereno kako to građani općine Žepče i znaju osude ovaj vandalski čin, a zatim da proprate i sačekaju istragu nadležnih organa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu