Damir Mašić

Protivnik SDP-a nisu građanske, već nacionalne stranke i stanje beznađa koje su stvorili

Damir Mašić, zastupnik SDP BIH u Parlamentu Federacije BiH, dao je izjavu povodom sve češćih napada na kandidata SDP za člana Predsjedništva Denisa Bećirovića, od strane predstavnika građanskih stranaka.

“Mi, u SDP-u, opredijelili smo se za afirmativnu kampanju i promociju rješenja životnih problema građana, te podršku Denisu Bećiroviću, našem kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović u svojoj kampanji nije progovorio nijednu ružnu riječ o bilo kojem protukandidatu. Očito je međutim da su i on lično i SDP izloženi stalnim napadima i optužbama. I dok nas to nimalo ne čudi kad je u pitanju SDA, ineteresantno je kako koalicija DF i GS gotovo sve svoje kritike i napade upućuju prema Denisu i SDP-u. Želimo jasno reći kako sve napade na Denisa Bećirovića tumačimo kao napade na SDP.

Svi takvi napadi idu u prilog neuspješnoj vlasti SDA, HDZ i SNSD. Iako smo očekivali da će se i oni fokusirati na kritiku aktualne vlasti, nažalost, svjedoci smo kako se koalicija DF-GS ponovno obrušila na našeg kandidata Denisa Bećirovića i njegovu kandidaturu. Zato ih javno pitamo da li bi voljeli više da pobijedi SDA i Šefik Džaferović, nego Denis Bećirović i SDP?

Svi se možemo sjetiti da je to već viđeno kad su učinili sve da sruše SDP-ove kandidate za načelnike i gradonačelnike. Ako je to tako, to je legitiman politički stav, ali onda javnost treba da zna kako se time svrstavaju i direktno rade za SDA.

Naš protivnik nisu građanske, već nacionalne stranke i stanje beznađa koje su stvorili.

Za početak bilo bi dobro da se javno izjasne bi li oni voljeli da Denis Bećirović pobijedi Šefika Džaferovića, kao što smo mi jasno rekli da želimo da Željko Komšić pobijedi Čovića”, navodi Mašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.