Predrag Kurteš

Protesti moraju biti dostojanstveni, nikako s paljenjem i rušenjem institucija

Policija je i po Ustavu i po zakonu dužna da čuva javni red i mir, ličnu i imovinsku sigurnost i to će ubuduće i činiti

SlikaSvako ima pravo na proteste i mirne demonstracije, ali ti protesti moraju biti dostojanstveni i u demokratskom duhu, a nakako s nasiljem, paljenjem i rušenjem državnih i drugih institucija, kao što je to bio slučaj u Federaciji BiH – naglasio je danas ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Predrag Kurteš. 

-Policija je i po Ustavu i po zakonu dužna da čuva javni red i mir, ličnu i imovinsku sigurnost i to će ubuduće i činiti – naglasio je Kurteš.

Nakon sastanka u Doboju, kojem je prisustvovao i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislavom Jovičićem i zamjenikom direktora policije RS Nijazom Smajlovićem, Kurteš je naglasio da je na zavidnom nivou saradnja s policijom RS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.