Stolac

Promašen politički potez Petrova i Kovača

U povodu današnjih izjava ministara Vlade Republike Hrvatske Bože Petrova i Mire Kovača u Stocu, SDP BiH najoštrije osuđuje njihovu jednostranost, te potpuno odsustvo razumijevanja ukupnog konteksta dešavanja u ovom bosanskohercegovačkom gradu.

Izjave kojim se potpuno amnestira desetljetna autokratska vladavina HDZ-a BiH u ovom kulturno-historijskim dragulju BiH smatramo suvišnim, nerazboritim i potpuno promašenim političkim potezima.

U povodu posjete koja je očito organizovana mimo uobičajenih diplomatskih procedura i propisa, SDP BiH poziva Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da bez odlaganja uruči protestnu notu Ivanu Del Vechiu, ambasadoru Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

SDP BiH poziva CIK BiH da u vlastitoj organizaciji bez odlaganja provede izbore u Stocu na svim redovnim biračkim mjestima.

Konačno, podsjećamo sve domaće i strane dužnosnike da Stolac kao mjesto sa najvećom gustoćom nacionalnih spomenika BiH na prostoru države stoljećima svjedoči pluralnosti našeg društva. Stoga, očekujemo da se svi oni prema Stocu u budućnosti nastave odnositi u skladu sa njegovom vrijednošću, njegovim bosanskohercegovačkim identitetom i pluralnim karakterom društva. Stolac može biti samo grad svih naroda i građana BiH koji će u njemu imati jednaka prava i mogućnosti.

Podsjećamo javnost da je SDP BiH jedina partija koja je još prije više od godinu dana održala sjednicu Predsjedništva u ovom gradu, uviđajući njegovu vrijednost i dajući podršku lokalnom stanovništvu suočenom sa kontinuiranim kršenjem temeljnih ljudskih prava, segregacijom i diskriminacijom.

Pozivamo sve aktere političkog života u Bosni i Hercegovini da zajedničkim naporom doprinesemo demokratizaciji društvenih prilika u Stocu i pozitivnoj promjeni teških uslova u kojim žive svi građani ove Općine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.