SDP BiH Jablanica

Projektom izgradnje dionice Konjic-Mostar Sjever, Jablanica ostaje bez priključka na autoput

Odluka Vlade Federacije BiH donesena na sjednici održanoj 12. februara u Mostaru, kojom se utvrđuje model realizacije projekta izgradnje dionice autoceste Konjic-Mostar Sjever, na Koridoru Vc, a prema kojoj općina Jablanica ostaje bez priključka na autoput, po stanovništvo i razvoj naše općine imat će nesagledive posljedice.

Prema navedenoj odluci Vlade FBiH utvrđena trasa Koridora Vc prolazi dolinom Bijela, kroz planinu Prenj, sa priključnim petljama u Ovčarima na sjeveru i u Vrapčićima na jugu.

Podsjećamo javnost naše Općine da je prije samo dvije godine kreirana sveopšta histerija spram kadrova Socijaldemokratske partije BiH, koji su bili na pozicijama ministra saobraćaja, kako na federalnom, tako i na državnom nivou, bez obzira što su i tada, kao i danas svi vijećnici SDP BiH u Općinskom Vijeću (OV) Jablanica nedvosmisleno i bezrezervno podržali Deklaraciju OV kojom je u cijelosti odbačena inicijativa za izmjenu trase na koridoru Vc.

Stanovništvo Jablanice svojevremeno je na razne načine dezinformisano s ciljem etiketiranja SDP-a i njegovih ljudi glavnim krivcima za izmjenu trase, uprkos tome što je i tada u kreiranju sporne trase učestvovala „snaga“ koja je prošle sedmice donijela ovu sramnu i, po stanovnike općine Jablanica, fatalnu odluku.

Podsjećamo javnost da Vladu Federacije BiH čine Premijer i ministri koalicije SDA-SBB-HDZ, koji u parlamentima imaju apsolutnu većinu, te su stoga jedini i isključivi krivci za donošenje sporne odluke, koja će našu općinu ostaviti u totalnoj izolaciji.

Nas u SDP-u čudi šutnja načelnika Općine, kao i relevantnih političkih subjekata koji nisu reagovali na donošenje ove odluke. Pitamo se da li njihova šutnja znači i prešutnu saglasnost sa odlukom da Jablanica postane slijepo crijevo i da njezin jedini priključak bude put u prošlost, a nikako u budućnost?

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.