Ministar Mašić otvorio Burč olimpijadu 2014

Projekti srednjoškolaca su vizionarska rješenja

Izrazio je zadovoljstvo što su se čak 43 srednje škole iz Bosne i Hercegovine prijavile za ovogodišnje takmičenje.

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić svečano je otvorio Burč olimpijadu 2014, koja je u organizaciji Internacionalnog Burč univerziteta održana proteklog vikenda u Sarajevu.

Ministar Mašić u svom obraćanju je izrazio zadovoljstvo što su se čak 43 srednje škole  iz Bosne i Hercegovine prijavile za ovogodišnje takmičenje.

“Projekti ovih učenika su vizionarska rješenja iz oblasti inženjeringa, web designa, okoliša kao i kategorije “Imam ideju”. Drago mi je što Burč univerzitet na ovaj način pruža podršku mladim i kreativnim ljudima. Raduje nas što je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i ove godine partner projekta. Vi, mladi ljudi, ste pokazali da trudom, radom, entuzijazmom, željom za sticanjem znanja, mogu postići rezultati i ispravno graditi budućnost”, istakao je ministar Mašić u svom obraćanju.

Također je izrazio uvjerenje da je riječ o veoma kvalitetnim projektima i istraživačkim idejama učenika iza kojih stoji njihov naporan i ustrajan rad, ali i rad njihovih mentora, nastavnika i profesora. Svim učesnicima BURČ olimpijade i njihovim mentorima, kao i organizatoru, Internacionalnom Burč univerzitetu, poželio je uspjeh u budućem radu te izrazio uvjerenje da će ubuduće ponuditi još mnogo zanimljivih prijedloga i projekata koji će biti prepoznati, ne samo u našoj zemlji, nego i na širem međunarodnom planu.

Pojedinci i ekipe takmičara iz 43 srednje škole širom Bosne i Hercegovine takmičili su se u četiri oblasti: inženjering, web dizajn i okoliš te oblasti “Imam ideju”.

Mehmet Uzunoğlu, rektor Burč univerziteta, u obraćanju učenicima najavio je planove o izgradnji Tehno parka u okviru Burč univerziteta kako bi studenti svoje projekte mogli i realizirati te da na taj način žele pomoći svim studentima iz Bosne i Hercegovine

Na ovogodišnju Burč olimpijadu pristiglo je čak 175 projekata, od čega su 103 ocijenjena kao najkvalitetnija i izabrana za prezentacije na Olimpijadi.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, a specijalni gost  bio je  proslavljeni bh. nogometaš Elvir Bolić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.