Osmić

Projekt sigurna zajednica približava građanima ciljeve NATO-a u BiH

U obraćanjima i kroz diskusiju, ukazano je na važnost međusobne komunikacije vojnog i policijskog sektora u slučajevima vanrednih situacija i na spremnost da se reaguje brzo i na pravi način u okviru zakona

SlikaMinistar odbrane BiH Zekerijah Osmić na današnjoj prezentaciji projekta “Sigurna zajednica” u Brčkom izrazio je očekivanje da će ovaj projekt unaprijediti saradnju između vojnih i civilnih organa vlasti, te približiti vojnoj i lokalnoj policiji, ali i bh. građanstvu, ulogu, aktivnosti, misiju i ciljeve NATO-a u Bosni i Hercegovini.

Mišljenja je da će projekt “Sigurna zajednica” rezultirati prijedlozima i konkretnim mjerama za poboljšanje procedura koje se odnose na saradnju Ministarstva odbrane BiH, civilnih organa vlasti i lokalne zajednice.

O projektu i značaju saradnje vojnih i policijskih struktura govorili su i komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Merle D. Hart, zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Ole-Asbjorn Fauske, šef političko-vojnog odjela NATO Štaba Sarajevo Rohan Maxwell, komandant EUFOR-a brigadni general Dieter Heidecker, načelnik Ureda vojne policije OS BiH major Esnaf Nuhović i šef policije Distrikta Brčko Goran Lujić.

U obraćanjima i kroz diskusiju, ukazano je na važnost međusobne komunikacije vojnog i policijskog sektora u slučajevima vanrednih situacija i na spremnost da se reaguje brzo i na pravi način u okviru zakona.

Također, izgradnjom koordinacijskih kapaciteta, odnosno sistema redovnih kontakata, razmjene iskustava, održavanja sastanaka uspostavit će se veza koja je od krucijalnog značaja za pravilan razvoj vojnih i lokalnih policijskih snaga.

Projekat “Sigurna zajednica” planirao je NATO štab u Sarajevu, uz pomoć i podršku Ambasade Kraljevine Norveške u BiH, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.