SDP u Bijelom Polju:

Projekt SDP-a je ujedinjen Mostar i ujedinjena Bosna i Hercegovina

Zoran Perić je prisutnima dao do znanja kako poslije izbora SDP neće pristati na nikakvo rješenje statuta Mostara prije nego što se konzultira sa stanovnicima i Bijelog Polja i svih ostalih dijelova grada, te da je projekt SDP jedinstven grad,kao što je projekt SDP-a i jedinstvena Bosna i Hercegovina

Slika

U utorak je u Bijelom Polju Gradska organizacija SDP-a Mostar održala javnu tribinu na kojoj su predstavljeni kandidati iz Hercegovačko-neretvanskog kantona za sva tri nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Pored predstavljana kandidata,   SDP-a su se prisutnima  obratili govoreći o onome šta je SDP radio i uradio u proteklom mandatnom razdoblju u resorima gdje smo imali priliku voditi ključnu ulogu.

Na početku prisutnima se na dolasku zahvalio Arman Zalihić, kandidat za Skupštinu HNK koji dolazi s tog područja. Istaknuo je kako SDP na ovom području  bijelopoljske kotline nikad nije bio snažniji, ali ima još puno prostora za napredak, te je stoga pozvao mlade i obrazovane ljude da se pridruže crvenom timu.

Nakon toga Amer Zagorčić, ministar privrede HNK je upoznao prisutne s uspjesima SDP-ovih ministara u Vladi toga kantona.

„Zahvaljujući našem ministru Hadžihusejnoviću dug kantona je prepolovljen, a uspjeli smo spasiti i Igman i Granit, a zahvaljujući mjerama koje smo provodili u HNK smo uspjeli dići zaposlenost za 6%“,  rekao je pored ostalog Zagorčić, te naglasio da „priča oko objave privatizacijskih ugovora može biti završena i ugovori objavljeni samo ako SDP bude u moći nakon izbora to i provesti, pa će mnoge istine izaći na svjetlo dana.“

Zoran Perić je prisutnima dao do znanja kako poslije izbora SDP neće pristati na nikakvo rješenje statuta Mostara prije nego što se konzultira sa stanovnicima i Bijelog Polja i svih ostalih dijelova grada, te da je projekt SDP jedinstven grad,kao što je projekt SDP-a i jedinstvena Bosna i Hercegovina.

Dr. Selma Jakupović je predstavljajući rezultate učinjene u zdravstvu ustvrdila da u svojoj dugoj političkoj karijeri nikad nije bila sigurnija da je SDP na pravom putu i da može učiniti puno više u idućem mandatu ako budemo svi ujedinjeni oko programa Socijaldemokratske partije.

Ministar pravde u Vladi FBiH i nositelj liste SDP BiH za Parlament BiH, Zoran Mikulić je objasnio šta sve novo donose nedavno usvojeni set antikoruptivnih zakona, zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine,  formiranje Agencije za upravljanje nelegalno stečenom imovinom, uspostava federalnog USKOK-a, te građanima izložio rezultate rada Vlada F BiH na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem.                                                   

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.