Domaći proizvođač kamp kućica se zahvalio Saši Magazinoviću za pomoć u osvajanju novih tržišta

Bosna i Hercegovina je zvanično dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica. Naime, u prostorijama Instituta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, osnivačici kompanije Derubis Caravans, Lejli Kraljević, uručen je Certifikat o usklađenosti za tip vozila koji je 18. februara izdalo Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz ove kompanije, prethodno je kompanija provela postupak homologacije u Institutu za Saobraćaj i komunikacije Sarajevo. Zatim je u skladu s odgovarajućim standardima, međunarodnim procedurama i procedurama Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, doneseno Rješenje o dodjeli VIN oznake (oznake za identifikaciju vozila) za proizvođača. Po okončanju cjelokupnog postupka, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine izdalo je Certifikat o usklađenosti tipa vozila.

Odmah po dobivanju Certifikata, isporučena je prva kamp kućica iz Derubis Caravans serije 7, Generalnom distributeru za Europu i Rusiju, grupaciji Albe Alliance.

– Tržište kamp prikolica pratili smo intenzivno sedam godina i procijenili da će tržište imati sve veću potrebu za ovakvim proizvodom, naročito nakon pojave pandemije koronavirusa. Sve zemlje koje su bile u lockdownu okrenule su se razvoju turizma unutar svojih zemalja, što je dovelo do situacije da su svi proizvođači karavana svoje proizvodne kapacitete unaprijed rasprodali do kraja 2024.godine – izjavila je Lejla Kraljević ovom prilikom, navodi se u saopćenju.

Kompanija Derubis Caravans se za pomoć u provođenju cjelokupnog postupka Certifikacije posebno zahvaljuje Saši Magazinoviću, zstupniku u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Adnanu Tatareviću, Birsenu Eljazoviću i cjelokupnom timu Instituta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Miljanu Saviću, predstavniku Instituta za standardizaciju BiH, Igoru Pejiću, sekretaru Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Bošku Borojeviću, predstavniku EIB Internationale i svima koji su ovom projektu dali vjetar u leđa s ciljem da ova zemlja ide krupnim koracima naprijed u svom razvoju.

Derubis Caravans upućuje zahvalnost i svim medijima u Bosni i Hercegovini koji su od prvog dana pratili napredak i razvoj ovog projekta počevši od njegove ideje, zatim prvog, za Bosnu i Hercegovinu historijskog nastupa na najvećem sajmu karavana u Njemačkoj prošle godine, pa sve do početka serijske proizvodnje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.