Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Progresivni savez socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu predvodi borbu za suverenitet i evropski put BiH

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je još jednom izrazio zahvalnost sestrinskoj grupaciji Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu na njihovoj iskrenoj, ustrajnoj i beskompromisnoj borbi za Bosnu i Hercegovinu.

„Zaista osjećam ponos što naše sestrinske stranke u Evropskom parlamentu predvode borbu za suverenitet i evropski put Bosne i Hercegovine.

Njihova poruka upućena Miloradu Dodiku, pro-Putinovskom separatisti, negatoru genocida, širitelju mržnje i nepovjerenja, da njegova politika nema prolaza, da je pročitan i on i njegovi jataci, garant je da Bosna i Hercegovina nije i neće biti napuštena i ostavljena. Njihova poruka nagovještaj je neminovnog poraza Milorada Dodika, njegovih sljedbenika i lažno proevropskih partnera u rušenju države Bosne i Hercegovine.

Izuzetna mi je čast što je SDP BiH i ja lično imao priliku artikulisati i zajednički oblikovati stavove u komunikaciji sa našim saborcima za jedinstvenu, suverenu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Smatram da su svojim odlučnim, časnim, nastupom bez kalkulacija zaslužili da ih zovemo saborcima.

Poruka koju su poslali garant je poraza ne samo dodikovskog šovinizma. Njihov stav i poruke garant su poraza segregacije, delegitimizacije države i uvođenja na mala vrata novih podjela asimetričnim, antievropskim i antidržavnim rješenjima izmjena Izbornog zakona BiH. Mi na kompromise o državi, njenom jedinstvu i interesima nećemo pristati, a jednak stav naših evropskih socijalista nam je veliko ohrabrenje i poticaj da ustrajemo u našoj borbi“, navodi Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.