FOM SDP Tuzla:

Programska konvencija ‘Ujedinjeni do kvalitetnijeg obrazovanja i zapošljavanja mladih’

Sama Konvencija je radnog karaktera i na njoj će se predstaviti mladi kandidati koji su na SDP-ovim listama za predstojeće Opće izbore

Slika

Forum mladih Kantonalnog odbora Socijalemokratske partije Tuzle, 26. augusta (utorak) bit će organizator programsko – promotivne Konvencije, koja će na temu “Ujedinjeni do kvalitetnijeg obrazovanja i zapošljavanja mladih”, biti održana u Kristalnoj dvorani hotela “Tuzla”.

Sama Konvencija je radnog karaktera i na njoj će se predstaviti mladi kandidati koji su na SDP-ovim listama za predstojeće Opće izbore. Na predstojećim izborima SDP iz Tuzlanskog kantona ima 14 mladih na listama. Kao kandidati koji dolaze iz reda mladih svjesni su i problema na koje mladi u BiH svakodnevno nailaze, te će o tome i govoriti na Konvenciji, ali i pričati o načinu rješavanja problema, i posebno se osvrnuti na oblast obrazovanja i zapošljavanja mladih, baš kako je stručni tim SDP-a to uradio u Manifestu, a što je objavljeno na 24. stranici ovog dokumenta.

Na konvenciji će se ispred domaćina obratiti predsjednik FOM KO Tarik Bakalović, zatim kandidati, a gosti će biti Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, Enver Bijedić, predsjednik KO SDP Tuzla i ministar prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH, Bakir Hadžiomerović, SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, te Sekretar SDP-a Aldi Halilović.

Cilj Konvencije je poslati poruku mladim ljudima koliko je važan aktivizam mladih, te koliko je važno da učestvuju  u rješavanju problema posebno u oblasti obrazovanja i zapošljavanja, ali isto tako i poslati poruku starijim generacijama da je jako važno dati priliku mladim, jer je to jedini način učiniti ih aktivnim sudionicima i bitnim karikama u rješavanju problema u BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.