Novo Sarajevo

Programska konvencija SDP BiH Novo Sarajevo

Slika

Sinoć je u punoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici održana Programska konferencija SDP BiH Novo Sarajevo, na temu „Unutarpartijski dijalog: šta donosi dobar izborni rezultat“. Članovi i simpatizeri SDP-a su imali priliku postavljati pitanja i dobiti odgovore od članova rukovodstva SDP BiH, vezane za postupke, dileme, ostvarene i neostvarene rezultate u protekle četiri godine te su im predstavljeni i kandidati za sve nivoe vlasti.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika OO SDP BiH Novo Sarajevo Miroslava Živanovića, uslijedio je otvoreni i iskreni dijalog među članstvom, pod moderatorskom palicom potpredsjednice OO SDP BiH Novo Sarajevo Sanje Toplan. Na pitanja članstva strpljivo i iscrpno odgovarali su Damir Hadžić, potpredsjednik SDP BiH, Svetozar Pudarić, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, Nermin Nikšić, generalni sekretar SDP BiH, Fikret Musić, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo i Dževad Bećirević, potpredsjednik KO SDP BiH Sarajevo. Također je bio prisutan i SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović koji je govorio o svojim prvim potezima, ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva.

Nakon trosatne rasprave, zaključeno je da je komunikacija između članova zaista neophodna, budući da se pokazalo da veliki broj prisutnih nije upoznat s ostvarenim rezultatima SDP-a.