Kenan Rešo

Program 'Zajedno do obnove' na javnim radovima zapošljava 2.000 osoba sa biroa

Vrijednost Programa iznosi oko 3.600.000 KM i trebao bi dati garanciju da će najmanje 2.000 osoba u Federaciji BiH biti obuhvaćeno minimalnim ličnim dohotkom i odgovarajućim doprinosima na taj iznos – rekao je za Fenu Kenan Rešo, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Slika

Federalni zavod za zapošljavanje sačinio je Program „Zajedno do obnove“, koji predstavlja program javnih radova u FBiH, javlja Fena.

Vrijednost Programa iznosi oko 3.600.000 KM i trebao bi dati garanciju da će najmanje 2.000 osoba u Federaciji BiH biti obuhvaćeno minimalnim ličnim dohotkom i odgovarajućim doprinosima na taj iznos – rekao je za  Fenu Kenan Rešo, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje. 

U smislu evidentiranja nezaposlenih osoba, navodi, date su instrukcije nadležnim službama da taj proces počne već sada. 

Zato je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje izrazio nadu da će na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH biti usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2014. godinu, koji sadržava Program „Zajedno do obnove“. 

Odobravanjem Programa u Predstavničkom domu, a potom u Domu naroda Federalnog parlamenta, dodaje Rešo, Program bi postao operativan. 

Ideja je da korisnici sredstava ovog Programa budu javne ustanove, lokalne samouprave, javna preduzeća, kao i privatna preduzeća, koja su angažovana na javnim radovima. 

"Evidentiranje nezaposlenih osoba išlo bi putem biroa za zapošljavanje u općinama, a sam angažman bi određivao tok prispjelih zahtjeva preduzeća, koji bi u narednom periodu trebao biti intenzivan", kazao je Rešo. 

Također, Prijedlogom izmjena i dopuna Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2014. godinu predviđeno je i formiranje Programa dugoročnog plasmana za jačanje kapaciteta nezaposlenih osoba u poljoprivredi, koji bi isto tako bio podrška stanovništvu ugroženom poplavama u Federaciji BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.