OO SDP BiH Lukavac

Profesori Delić i Begić novi članovi SDP-a i DF-a

Predsjednici SDP-a i DF-a, Nermin Nikšić i Željko Komšić održat će zajedničku press konferenciju u Lukavcu u ponedjeljak 6. marta, piše Patria.

Iz ovih partija je saopćeno da je riječ o procesu jačanja i dalje integracije stranaka lijeve orijentacije sa ciljem pobjede nad političkim snagama koje su ugrozile opstanak društva, osiromašile i obespravile pripadnike vlastitih naroda. Tokom konferencije Socijaldemokratskoj partiji će pristupiti profesor Edin Delić, a član Demokratske fronte postat će profesor Zlatan Begić.

– Stranke ljevice se više nikada ne smiju međusobno obračunavati i stvarati prostor nacionalističkim i klasnim neprijateljima. Bez obzira u kom obliku nastupale u političkom djelovanju, stranke ljevice moraju biti dosljedne principima vlastite ideologije, te interes radnika i građana staviti u prvi plan, a posebno voditi borbu protiv vladajuće kaste nacionalističkih oligarhija – saopćno je iz ovih partija.

– Ulazak dokazanih boraca za građanska prava – profesora Zlatana Begića i Edina Delića, dugogodišnjih saradnika i prijatelja, šalje svojevrsnu poruku – kako pripadnicima svih stranaka lijeve orijentacije, tako i društvu u cjelini. Begić i Delić će biti dio vezivne strukture koja će osigurati međusobnu saradnju i harmonizaciju djelovanja ljevice na području Tuzlanskog kantona – navodi se u saopćenju.

Zlatan Begić, rođen je 1975. godine i profesor je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli u oblasti Ustavnog prava. Autor je značajnog broja naučnih i stručnih radova iz ove oblasti, objavljenih u prestižnim naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu.

Učestvovao je realizaciji značajnog broja projekata, te na velikom broju domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih konferencija.

Kao sekretar i član Ekspertne grupe za ustavnu reformu Federacije BiH, formirane od strane Ambasade SAD-a, učestvovao je u kreiranju preporuka za ustavnu reformu, te u izradi nacrta novog Ustava ovog entiteta koji se trenutno nalazi u parlamentarnoj proceduri.

Također je bio član ekspertne komisije, formirane od strane Skupštine Tuzlanskog kantona radi implementacije odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci u Ustav ovog Kantona. Član je Međunarodnog udruženja za javno pravo i Uredničkog odbora Časopisa za politiku i pravo iz Kanade.

Edin Delić, aktuelni je načelnik Općine Lukavac, a profesor je na Univerzitetu u Tuzli za oblasti “Geookolinski inženjering”.

Obavio je više studijskih i specijalistčkih boravaka na naučno-istraživačkim institucijama u inostranstvu. Predavao je na više stranih institucija, među kojima treba posebno istaknuti Univerzitet u Bolonji u okviru postdiplomske edukacije u oblasti prirodnih hazarda, Colorado School of Mines u oblasti rudarstva u BiH i West Virginia University.
Objavio je četiri knjige i niz naučno istraživačkih radova u zemlji i inostranstvu.

(Izvor: Patria)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.