Profesionalnim pristupom i djelovanjem sigurnosne agencije doprinose osjećaju sigurnosti svih građana

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine pozdravlja današnju akciju državnih sigurnosnih agencija i hapšenje osumnjičenih za ubistva sarajevskih policajaca od prije tri godine.

Ovakve akcije ulijevaju sigurnost građanima Bosne i Hercegovine i dokaz su da se saradnjom sigurnosnih agencija mogu riješiti i najteža krivična djela.

Ipak, u vremenu velikih političkih tenzija možemo očekivati da će se pojaviti oni koji će političku nestabilnost pokušati da iskoriste za svoje najniže porive. To se dešava i u mnogo uređenijim državama nego što je naša zemlja.

Nažalost, ionako komplikovano ustavno pravno uređenje, blokada rada državnih institucija, politička sukobljavanja i podjele doprinose osjećaju nesigurnosti i ratne psihoze među građanima u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Zato se u ime SDP BiH obraćamo svim policijskim agencijama od nivoa države, preko entiteta i Brčko distrikta do kantona u Federaciji BiH, kako bi ih pozvali na maksimalan angažman, međusobnu saradnju, te da učine sve što je u njihovoj moći da zaštite sigurnost građana i ustavno-pravni poredak.

Pozivamo ih da pokažu profesionalnost u obavljanju svojih poslova u okviru povjerenih im ovlaštenja, za šta je najbolji pokazatelj današnja zajednička akcija državnih i entitetskih policijskih agencija.

Naročito je važno da se pokaže odgovornost i spremnost na garantiranje bezbjednosti povratnika u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Svojim profesionalnim pristupom i preventivnim djelovanjem policijske i sigurnosne agencije će doprinijeti osjećaju sigurnosti svih građana u Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.