Edita Sulejmanović

Prodajom FDS-a, SDA je krenula u pljačku onoga što još nije opljačkano!

Dosadašnja praksa neadekvatnog trošenja novca dobijenog od privatizacije, čiji se kapital adekvatno troši na potrebe isključivo onih koji su rasprodali sve u ovoj zemlji, pokazala je da sve ide u pravcu bogaćenja podobnih vlastodržaca na čelu sa SDA i od nedavno njihovih koalicionih partnera SBB-a!

Oni koji nisu upućeni u postratna tajkunska bogaćenja SDA aktera na račun poturenih leđa građana, pomislili bi da je prodaja dionica Fabrike Duhana Sarajevo jasna poruka da je Bosna i Hercegovina razvijeno tlo za privlačenje stranih investicija te da je FDS, a uskoro Bosnalijek, Energopetrol, Sarajevo Osiguranje i mnoge firme prije njih, siguran i isplativ potez. I svakako bi bili upravu jer je sigurno isplativo onima koji se više od 20 godina bogate prodajom državnog kapitala zarad svojih i familijarnih džepova.

Sa 52 miliona neraspoređene dobiti iz ranijih godina, kao najveći dioničar Vakufske banke te sa većinskim udjelom u vlasništvu spajanjem Bor i Privredne Banke Sarajevo, Fabrika Duhana Sarajevo zasigurno nije bila u položaju da Vlada FBiH prodaje njene dionice ispod svih vrijednosti! SDA je krenula u pljačku onoga što još nije opljačkano i analizom čitave jedne organizacije na čijem se čelu nalaze rušitelji države i privatizacijski posrednici u prodaji svega što je državno, doći ćemo do enormnih višemilionskih iznosa, inkasiranih na račune SDA vrha!

Interesi za prodaju BH Telecoma još uvijek “ne postoje” jer je najveći generator moći vladajuće SDA, kojoj trenutno nije u interesu “prodaja ispod cijene” firmama poput one kojoj su prodate dionice FDS-a, a koja broji čak dva uposlenika! Podsjećanja radi, u vlasništvu ovog privrednog društva nalazi se hotel u Srebrenici u koji je uloženo 18 miliona KM, hotel na Vlašiću koji je plaćen 10 miliona, UPI Poslovni sistemi Sarajevo i još dosta toga.

Uskoro će i ono malo državne zemlje koje je ostalo na raspolaganju vladajćoj oligarhiji (a ne građanima) SDA biti prodato, pa se tek sad možemo “pohvaliti” koliko smo “multinacionalna” zemlja sa stranim udjelom kapitala većeg od domaćeg!

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.