Predsjedništvo SDP BiH

Proces formiranja državne vlasti temeljen na raspodjeli fotelja, umjesto na programima i principima

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je izrazilo zadovoljstvo time da su stranke pobjednice izbora, konačno, krenule sa procesom formiranja vlasti na državnom nivou, iako je taj proces već odavno trebao biti završen.

Međutim, očigledno je da ovaj proces nije temeljen na konkretnim planovima, principima i programima, nego da je glavni prioritet raspodjela pozicija u institucijama. Kao što je to bilo i do sada, najvišu cijenu sporosti formiranja vlasti platit će građani i njihovi interesi.

Predsjedništvo je pohvalilo rad zastupnika SDP-a u Parlamentu Federacije BiH, zbog velikog broja upućenih inicijativa, što je neporeciv dokaz da se interes građana i države može graditi i braniti kroz opoziciono djelovanje.

Izraženo je zadovoljstvo potezima Vlade Kantona Sarajevo u smjeru transparentnijeg i poštenijeg rada i data puna podrška ministrima SDP-a za nastavak započetih akcija, poput zanavaljanja vozila u javnom saobraćaju, povećanja socijalnih naknada, toplifikacije zgrada te smanjenju zagađenja.

Na sjednici je još jednom naglašena važnost i data je puna podrška formalizaciji BH bloka, koji će se suprostaviti vladavini etnonacionalnih stranaka kroz jak programski princip.

Predsjedništvo je informisano o broju delegata na sedmom Kongresu SDP BiH i broju kandidata za novi saziv Glavnog odbora. Tako će skoro 800 delegata iz cijele Bosne i Hercegovine među 370 kandidata na Kongresu izabrati nove članove najvišeg partijskog organa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.