Elvir Karajbić za N1

Problem za SDA je što nisu u igri

Elvir Karajbić, generalni sekretar SDP-a Bosne i Hercegovine za N1 je komentarisao kojim uspostavu vlasti u Federaciji BiH te na drugim nivoima u kojima stranka čiji je član pregovara kao dio “osmorke”. Karajbić je naveo i o kojim temama se razgovaralo sa HDZ-om na sastanku u Mostaru.

Na početku, Karajbić je govorio o pojedinim optužbama da su “na noge otišli HDZ-u”.

“SDA evo 30 godina ide u vlast sa HDZ i kada su oni u vlasti sa političkim opcijama čak koje su mogle zaobići nije bio problem. Onda kada neko drugi pregovara sa političkom opcijom koja je nezaobilazna pogotovo u Federaciji BiH zato što će ta politička opcija imati dvotrečinsku većinu u Domu naroda, tada je to problem SDA jer je njima problem što nisu u igri a kada su uvijek birali između države i HDZ-a birali su HDZ”, kazao je Karajbić.

“Osmorka” će imati delegate u svim klubovima naroda, u srpskom i kontrolni paket kako navodi Karajbić i dodaje da će imati i zastupnike u Klubu Ostalih.

“Osmorka je najpozvanija da bude u vlasti jer ima delegate iz svih naroda i reda Ostalih”, naveo je Karajbić i dodao je da će između njih i SDA biti pojednke snage kada je u pitanju Klub Bošnjaka.

Nakon sastanka sa HDZ-om u Mostaru, Karajbić kaže da su našli zajedničke teme o kojima je potrebno raditi i baviti se u narednom periodu.

“Razgovaralo se o ekonomskim socijalnim tema i EU integracijama gdje postoji visoki stepen saglasnosti”, pojasnio je Karajbić.

A zašto se prvo otišlo HDZ-u u njihovu centralu, koji je kako navodi Karajbić nezaobilazan faktor, on tu ne vidi ništa čudno, što su mnogi prokomentarisali, te najavljuje nove sastanke i na drugim lokacijama

“Razgovarat će se u parlamentima i državnim institucijama i te komentari su navijački i nisu dobronamjerni”, istakao je Karajbić.

“Vlast može dobiti u predviđenim rokovima”, dodao je na kraju i da će učešće SNSD-a na državnoj vlasti biti uslovljeno pozicijom i brojem delegata u državnom Domu naroda.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.