Hajdarević

Problem nedostatak normativne svijesti

Hajderević ističe da je evidentno da je policija najvećim dijelom uradila svoj dio posla, ali da procesuiranje dodatno otežava stabilnost KS i svakog građanina, “a to je već problem tužilaštva i sudova koji sve koče”

Slika

Iz dana u dan živimo u sve neuređenijem društvu, sigurnost građana je veoma smanjena, a na ulicama paradiraju kabadahije – kazao je u izjavi za medije Hadžem Hajdarević, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo.

Komentirajući Izvještaj komandira Jedinice za saobraćaj Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a Mirsada Dželilovića koji je danas prezentirao zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo, u vezi sa saobraćajnom nesrećom 1. aprila u Nedžarićima kada je poginula Hava Šljivić-Dovadžija, Hajdarević je istakao da je sigurnost građana veoma smanjena.

Po njegovom mišljenju, činjenica je da "ako ste na ulici ili čak u autu niste sigurni hoće li neko naletjeti na vas".

Pozdravlja inicijativu dopredsjedavajućeg Skupštine KS-a Kemala Ademovića da se održi temetska sjednica o pitanju sigurnosti građana KS-a, kada je u pitanju saobraćaj i nepoštivanje saobraćajne kulture. 

Hajderević ističe da je evidentno da je policija najvećim dijelom uradila svoj dio posla, ali da procesuiranje dodatno otežava stabilnost KS i svakog građanina, "a to je već problem tužilaštva i sudova koji sve koče".
 
– Čitav problem i u kantonu i u državi je nedostatak normativne svijesti. Ljudi se dodatno bahato ponašaju kada su u pitanju tuđi životi – ističe on. 

Mišljenja je da o problemima o kojima se šuti građani moraju znati.
 
– Građani moraju znati gdje leže fundamentalni problemi, a to je nedostatak normativne svijesti kantonalnog tužilaštva i sudova – zaključio je Hajdarević. 

Govoreći o problemima u komunalnoj privredi, Hajdarević je kazao da sva komunalna preduzeća žive od građana te da je 20 godina komunalnu privredu vodio loš menadžment.
 
Predlaže uvođenje revizije za posljednjih 15 do 20 godina i donošenje rješenja koja su u interesu GRAS-a ili bilo kog preduzeća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.