Prlić: Želimo da članstvo odluči ko će biti kandidat SDP-a za Predsjedništvo BiH

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Lana Prlić potvrdila je za Klix.ba da će sutra biti održana sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti razmatrana odluka o održavanju referenduma za kandidata za člana Predsjedništva iz SDP-a. Ona ističe da će konačnu odluku donijeti 42.000 članova stranke.

“Članovi će odlučiti da li ćemo imati kandidata i ko će to biti. Želimo da naš kandidat iza sebe ima legitimitet cjelokupnog članstva, a ne kao u drugim strankama gdje to odlučuje jedan čovjek ili neke male konvencije”, kazala je Prlić.

Ona ističe da su svi članovi ravnopravni, ali da su prema dosadašnjem mišljenju članstva najozbiljniji kandidati: Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Denis Bećirović i Mirza Kušljugić.

“Također, članovi predlažu i Bogića Bogićevića koji se ne može kandidirati zbog diskirminatorskog Ustava i zakona. A imamo i samokandidaturu Svetozara Pudarića koji na ovaj način može provjeriti svoju podršku u članstvu”, rekla je ona.

Zaključila je kako smisao referenduma nije da se vrti oko jednog kandidata, već da članstvo donese važnu odluku koja je od velikog značaja za našu domovinu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.