Poziv premijera

Privrednici daju podršku fondu Vlade FBiH za pomoć u obnovi i saniranju šteta od poplava

Premijer Nikšić prezentirao je privrednicima inicijativu Federalne vlade za osnivanje Fonda za pomoć nastradalim područjima. Sredstva prikupljena na ovaj način bila bi korištena za hitnu, interventnu obnovu stambenih jedinica i infrastrukturnih objekata

Slika

Više od stotinu najodgovornijih ljudi iz javnih i privatnih privrednih subjekata iz cijele Federacije BiH odazvalo se pozivu federalnog premijera Nermina Nikšića i prisustvovalo sastanku s članovima Vlade FBiH posvećenom iznalaženju načina za ublažavanje posljedica katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju.

Premijer Nikšić prezentirao je privrednicima inicijativu Federalne vlade za osnivanje Fonda za pomoć nastradalim područjima. Sredstva prikupljena na ovaj način bila bi korištena za hitnu, interventnu obnovu stambenih jedinica i infrastrukturnih objekata.

Također, sredstva Fonda bila bi namijenjena i privrednim subjektima koji su pretrpjeli štete, a u cilju nastavka rada i očuvanja radnih mjesta.

Na čelu Fonda će, kako je predloženo, biti Upravni odbor u koji će ući predstavnici Federalne vlade i kompanija koje se svojim sredstvima uključe u njegov rad.

Prema riječima federalnog premijera, obzirom na ogromne razmjere šteta izazvanih poplavama i aktiviranim klizištima, a koje nije moguće sanirati isključivo domaćim sredstvima, očekuje se i značajno uključivanje međunardone zajednice.

Nacrt Statuta Fonda će biti dostavljen svim zainteresiranim privrednim subjekita, kako bi o njemu dali primjedbe i sugestije, a bit će, nakon što ga  Vlada utvrdi, objavljen na web stranici Vlade FBiH.

Zaključujući sastanak s privrednicima, premijer Nikšić je kazao da današnji skup pokazuje da i u ovom teškom vremenu ima veliki broj onih koji su spremni na nesebičnu pomoć i solidarnost s onima koji su nastradali u ovoj prirodnoj nesreći. On je zahvalio na velikom odazivu današnjem sastanku, naglasivši da su brojne kompanije već uputile konkretnu pomoć ugroženim područjima.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.