Privatizacija Sarajevo-osiguranja

Pojašnjenje pitanja

SDA – HDZ Vlada FBiH je 2008. godine izvršila dokapitalizaciju Sarajevo-osiguranja sa više od deset miliona KM i tada je iz proračuna FBiH jedna dionica plaćana 25 KM. Iste dionice Vlada je 2016. namjeravala prodati po cijeni od 13 KM. Premijer Fadil Novalić mjesecima je najavljivao prodaju Sarajevo osiguranja, što je nanijelo ogromnu štetu na kredibilitetu same kuće i cijeni dionica.

 

Stav SDP BiH

SDP BiH ne podržava privatizaciju Sarajevo-osiguranja putem berze. Smatramo da je potrebno osigurati dodatno vrijeme kako bi se uradila transparentna analiza opravdanosti prodaje. Ovakav način i pokušaj prodaje Sarajevo-osiguranja je najočigledniji primjer da se radi o svjesnoj namjeri da se proces privatizacije vrlo sumnjivo okonča na štetu države i radnika.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.