Privatizacija BH Telecoma i HT Mostara

Pojašnjenje pitanja

Vlada koju predvode SDA i HDZ daleko od očiju javnosti pokušava privatizovati i prodati BH Telecom i HT Mostar, bosanskohercegovačke kompanije vrijedne nekoliko milijardi KM. To potvrđuje analiza koju je sačinio Ured premijera Fadila Novalića (SDA). U izvještaju se navodi kako je Vlada FBiH kao strateškog partnera za BH Telekom odabrala Turkcell, dakle turski državni telekom operater i da je predstavnike ove turske firme već slala u BH Telecom. Kada je u pitanju HT Mostar, Vlada FBiH i Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH aktivirali su odredbe iz nezakonitog Sporazuma između Vlade FBiH i THT Zagreb potpisanog 2006. godine, a prema kojem THT Zagreb ima pravo preče kupnje državnog udjela u HT Mostar.

 

Stav SDP BiH

Prodaja se pokušava napraviti bez znanja građana, bez javnih poziva i procedura, te u potpunosti mimo znanja i odobrenja Parlamenta FBiH. HT Mostar i BH Telekom nisu vlasništvo SDA i HDZ-a, radi se o vlasništvu svih građana FBiH i niko nema pravo na ovakav način donositi odluke o privatizaciji i sudbini ovih firmi. Telekomunikacije su strateški sektor i krupne odluke poput eventualne prodaje ovih velikih državnih firmi moraju biti debelo ekonomski opravdane i donesene konsenzusom svih.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.