Irfan Čengić

Pritiskom SDP-a Vlada Kantona Sarajevo povukla nezakonito poskupljenje grijanja

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić za Federalnu televiziju komentarisao je povlačenje nezakonite odluke o poskupljenju grijanja korisnicima sarajevskih Toplana.Vlada Kantona Sarajevo najavila je povlačenje nezakonite odluke o poskupljenju, jer je SDP najavio pokretanje sudskog spora protiv Vlade, zbog retroaktivnog poskupljenja grijanja, što pravno nije dozvoljeno.

“Pod pritiskom SDP-a su povukli nezakonitu odluku o poskupljenju, ali već najavljuju još veće poskupljenje. Vladi Kantona, umjesto što zavlači ruku u džep građanima i donosi nova poskupljenja, bilo bi bolje da se pozabavi rješavanjem komunalne privrede u Kantonu. Glavni grad smo koji nema vode, javni saobraćaj je u haosu, a ni čistoća nije na zavidnom nivou. I posljednjim amandmanima na Ustav KS Vlada je pokazala da nema strategiju za komunalnu privredu i lokalnu smaoupravu”, izjavio je Čengić.

Na pitanje novinarke kako je moguće zaustaviti Vladu KS u najavljenom poskupljenju cijena grijanja, Čengić je istaknuo da trenutno samo građani mogu kazniti ovakvu Vladu na predstojećim izborima, jer je ovakva Vlada volja građana sa izbora 2014.godine.

“Vlast SDA na svim nivoima je orijentisana na zavlačenje ruke u džepove građana kako bi zakrpili rupe u budžetu, na državnom nivou su to akcize, federalnom razne takse i nakande, a Vlada Kantona Sarajevo poskupljuje grijanje”, istaknuo je Čengić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.