Magazinović – de Villemeur

Prirodu ne možemo pobijediti, ali sebe definitivno možemo

Naglašena je važnost inicijative o hitnom održavanju donatorske konferencije za pomoć BiH kako bi se sanirale posljedice do sada nezapamćene prirodne katastrofe

Slika

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović susreo se danas sa zamjenicom direktora Direkcije za Kontinentalnu Evropu Ministarstva vanjskih poslova Francuske Violaine de Villemeur u čijoj je pratnji bio i ambasador Francuske u BiH Roland Gilles.

Magazinović je sagovornike upoznao sa trenutnim stanjem u BiH, posebno  u područjima koja su zahvaćena katastrofalnim poplavama i klizištima, aktivnostima koja se vode na ublažavanju posljedica, te istakao neophodnost pomoći od strane zemalja EU. Također je naglasio da bi pomoć trebala biti upućena prvenstveno pogođenim područjima i tamošnjem stanovništvu, a potom da je potrebno osigurati dugotrajnu finansijsku pomoć za sanaciju štete i obnovu i rekonstrukciju zemlje.

Gđa. de Villemeur je potvrdila spremnost Francuske da aktivno učestvuje u projektima pomoći Bosni i Hercegovini.

Naglašena je važnost  inicijative o hitnom održavanju donatorske konferencije za pomoć  BiH  kako bi se sanirale posljedice do sada nezapamćene prirodne katastrofe. Razgovarano je o mogućnostima iznalaženja novih rješenja koja će omogućiti da BiH koristi postojeće fondove solidarnosti EU kroz zajednički nastup BiH, Hrvatske i Srbije.

Govoreći o posljednjim tragičnim dešavanjima, Magazinović je posebno istakao ogroman stepen solidarnosti građana iz svih dijelova BiH sa onima kojima je ta pomoć najpotrebnija, a posebno je istakao mlade ljude koji svakodnevno konkretno pomažući pokazuju društvenu odgovornost.

Naglasio je da u posljednjih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini ne postoje etničke podjele, entitetske i kantonalne granice, niti bilo šta što dijeli ljude… Postoji samo jedna vrsta podjele i to podjela na dobre i loše ljude, na one koji pomažu i one koji to još nisu učinili. Odavno je jasno da prirodu ne možemo pobijediti, ali su posljednji događaji pokazali da sebe definitivno možemo.

Sagovornici su razmjenili i informacije u vezi aktuelnih političkih događaja u BiH, a povodom održavanja sjednice Vijeća za provođenje mira (PIC). Magazinović je još jednom naglasio nužnost potrebe širih ustavnih i strukturalnih reformi kako bi se Bosna i Hercegovina transformisala u efikasniju i funkcionalniju državu.                                                

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.