Sjednica u Sarajevu

Nastavak priprema za lokalne izbore na sjednici Glavnog odbora

Sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH bit će održana 5. marta 2016. godine u Sarajevu, a na dnevnom redu je izvještaj o radu Predsjedništva između dvije sjednice Glavnog odbora, kao i aktuelna politička situacija, piše bh. novinska agencija Patria.

Saša Magazinović, predsjednik GO SDP kazao je za Patriju da će na sjednici biti imenovani članovi Savjeta SDP-a, te razmatrani finansijski izvještaji za 2015. godinu i finansijski plan za tekuću godinu, kao i izvještaji o radu foruma žena, mladih i klubova SDP-a na svim nivoima vlasti.

Jedna od tačaka su i lokalni izbori, te će biti donesen Pravilnik o kandidovanju i listama. Na pitanje da li je dogovorena saradnja između SDP-a i DF-a o zajedničkim kandidatima za načelnike, Magazinović je kazao da kontakti postoje i da će prema dogovoru gdje ocijene da mogu ponuditi zajedničkog kandidata.