OO SDP BiH Tešanj

Priprema za predstojeće Lokalne izbore

Predsjedništvo OO SDP BiH Tešanj, održalo je svoju 10. sjednicu u čijem radu su učestvovali i predsjednici osnovnih i interesnih organizacija SDP BiH Tešanj.
Sjednicom je predsjedavao Senad S. Subašić, predsjednik OO SDP BiH Tešanj.

Nakon informisanja o aktivnostima organa i organizacija između dvije sjednice i radu organa viših nivoa organizovanja SDP BiH slijedile su teme u cilju priprema za predstojeće Lokalne izbore ove godine.

Pored informisanja o dostignutom nivou realizacije dogovora opozicionih stranaka o zajedničkoj politici u nastupu na izborima i kandidaturi zajedničkog kandidata za Općinskog načelnika, posebno se raspravljalo o Pravilniku o kandidovanju na Lokalnim izborima 2016. godine, kako bi svaki član SDP BiH bio u poziciji da kandidira i bude kandidiran kao i iskoristio pravo i samokandidiranja.
Također, pojašnjene su procedure i rokovi za konačno kreiranje i usvajanje Lista kandidata od nadležnih organa Partije.

Naročito su naglašene obaveze poštivanja zahtjeva Izbornog zakona i partijskih kriterija o zadovoljenju strukture kandidata po svim osnovama i pridržavanje zadanih rokova.
Zapaženo je očito raspoloženje i spremnost svih članova da se preuzeti zadaci izvrše u zadanom obimu i kvalitetu uz izražen optimizam za uspjeh.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.