Prioriteti Vlade su popravljanje privrednog ambijenta i zaštita i dizanje integriteta rada i radnika

Nermin Nikšić danas je i zvanično preuzeo premijersku fotelju od prethodnika Fadila Novalića koji je u njoj bio osam godina. Nikšić je ukratko kazao na čemu će sve nova Vlada Federacije Bosne i Hercegovine raditi te da li će ispuniti i neka obećanja koja je da Novalić dao penzionerima prije odlaska s funkcije. Novalić nije bio na primopredaji, ali je, kako Nikšić kaže, ostavio mu je pismo.

Danas je u Vladi FBiH održan protokolarni dio gdje su stari ministri predali dužnost novim ministrima. Premijer Novalić se nije pojavio.

“Prioriteti Vlade su da napravimo razliku, da stanje u društvu popravimo, da uradimo ono što je do nas na euroatlantskom putu i svakako ono što je unutrašnja stvar FBiH – popravljanje privrednog ambijenta, statusa radnika, prije svega zaštita i dizanje integriteta rada i radnika i ono što je osnova osiguranje socijalnih davanja, pogotovo briga o najugroženijoj kategoriji u FBiH, penzionerima. Niz je stvari, imamo konkretnih prijedloga. Sa Novalićem se nisam čuo, on je planirao svoj put ranije. Ostavio je pismo u kojem je dio primopredaje”, rekao je Nikšić novinarima.

Na pitanje da li će ispuniti Novalićevo obećanje penzionerima da će povećati penzije, Nikšić odgovara: “Naravno, Vlada mora imati kontinuitet. Kao što sam rekao i ministrima, istorije se ne piše od trenutka kada dođe nova vlada.”

Naveo je kako će sve projekte stare vlade proučiti po potrebi izmijeniti i nastaviti raditi na njima.

Također, kazao je kako su uslovi u novoj zgradi Vlade bolji nego u staroj i poručio: “Ali kabineti ne rade već ljudi u kabinetu.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.