Amel Mekić

Prioriteti rješavanje ekonomskih problema

Prioriteti moraju biti oni koji u kratkom vremenu mogu stabilizirati kantonalni budžet koji se mora usmjeriti na projekte od direktnog značaja i utjecaja na poboljšanje kvaliteta života u Kantonu Sarajevo – poručio je

Slika

Zastupnik SDP-a u Skupštini KS-a Amel Mekić kazao je za Agenciju Fena da osnovni prioritet treba da bude prevazilaženje evidentne krize, posebno one ekonomskog karaktera koje pogađa svakog njegovog sugrađanina.

– Prioriteti moraju biti oni koji u kratkom vremenu mogu stabilizirati kantonalni budžet koji se mora usmjeriti na projekte od direktnog značaja i utjecaja na poboljšanje kvaliteta života u Kantonu Sarajevo – poručio je.

Također je naglasio da budžeti ne smiju biti socijalnog karaktera, već da se prvenstveno razmišlja o stvaranju novih vrijednosti u vidu proizvodnih pogona, fabrika i zaštiti domaće proizvodnje.

Naveo je da je potrebno napraviti bolji ambijent za bržu i lakšu registraciju firmi, pa čak i ako treba ustupanje kompletne infrastrukture investitorima, koji će zaposliti hiljade građana. Istakao je da kao sportista i olimpijac ima obavezu da u prioritete svrsta rad na poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom.

– Smatram da budući saziv Skupštine može pronaći mnogo zajedničkih rješenja da bi Skupština Kantona Sarajevo više radila u korist građana, a manje priređivala reality show za gledatelje televizijskih prijenosa Skupštine – zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.