Sarajevo

Prioritet otpočinjanje pregovora sa EUROPOL-om i otvaranje Azilantskog centra

Wood je podsjetio da bi ovo pitanje trebalo riješiti što prije jer se od iduće godine mijenjaju pregovaračke procedure EUROPOL-a, što bi moglo znatno prolongirati uspostavljanje saradnje sa ovom važnom sigurnosnom agencijom EU

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Ćavar sastao se danas u Sarajevu sa Richardom Woodom, šefom Sektora unutrašnjih poslova i javne sigurnosti pri Delegaciji Evropske unije u BiH/EUSR sa kojim je razgovarao o aktivnostima vezanim za ispunjavanje obaveza BiH na putu kao EU.

Zaključeno je da je trenutno prioritet otpočinjanje pregovora za zaključivanje operativnog sporazuma sa EUROPOL-om, koji je od obostranog interesa za BiH i EU, u cilju efikasnije saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma. Wood je podsjetio da bi ovo pitanje trebalo riješiti što prije jer se od iduće godine mijenjaju pregovaračke procedure EUROPOL-a, što bi moglo znatno prolongirati uspostavljanje saradnje sa ovom važnom sigurnosnom agencijom EU.

Također, razgovarano je i o pitanju Azilantskog centra u Trnovu, koji je EU sufinansirala sa 1,6 miliona eura, i za čije otvaranje se još čeka izdavanje urbanističke saglasnosti od strane općine Trnovo. Zamjenik Ćavar je izrazio očekivanje da će i ovo pitanje biti vrlo brzo riješeno, istakavši da je njegovo otvaranje od velike važnosti za BiH jer će dobiti jedan od najsavremenijih centara ove vrste u regionu, ali i napraviti značajne uštede preseljenjem u vlastiti objekat.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.