Aner Žuljević za UNA TV

Prijetiti BiH sankcijama je licemjerno u trenutku kad se svijet bori za svaki kilovat struje

Aner Žuljević, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije za UNA TV kaže da je odluka donesena kako bi osigurala kakvu-takvu energetsku stabilnost na području Federacije BiH.

Tvrdi da BiH ne zanemaruje svoje obaveze koje je preuzela pred Međunarodnom energetskom zajednicom, ali da je tada je svijet izgledao potpuno drugačije.

Danas svijet zbog ukrajinske krize ne izgleda ni slično s aspekta cijene energenata i njihove dostupnosti.

U momentu kad kao mala ekonomija nemamo utjecaja na svjetska dešavanja, posebno na polju energetike. Mi ne možemo zaštiti svoje sugrađane ni cijenom plina, ni cijenom nafte, jer je aktualna vlast na tom polju zbog svojih loših odluka u potpunosti izgubila mehanizme za sigurnost.

Jedino sto možemo uraditi jeste osigurati energetsku sigurnost električnom energijom i to radimo produženjem ovih termo-blokova kako bi spriječili šokantni rast cijena električne energije privredi i stanovništvu”, ističe Žuljević.

Dodaje da u potpunosti uvažava i zabrinute stavove međunarodne zajednice, međutim, smatra, da se oni konačno moraju opredijeliti da iskreno stoje iza principa jednakih prilika i šansi za sve.

Neke zemlje koje su godinama u EU razmišljaju ili donose odluke o produženju rada nuklearnih, termoelektrana a nas koji 15 godina ‘čučimo’ pred EU traže da poštujemo potpisano i da, kao izrazito socijalno ugrožena država trpimo dodatne socijalne posljedice”, kaže Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.