Sarajevo

Prijem u Vladi FBiH za zlatne odbojkaše

Reprezentativci su zahvalili Federalnoj vladi na dosad pruženoj pomoći, izrazivši uvjerenje da će nam i ubuduće stizati lijepe vijesti s narednih međunarodnih takmičenja na kojima će učestvovati

Slika

Članovi Vlade Federacije BiH danas su, pred početak 121. sjednice u Sarajevu, primili igrače i rukovodstvo reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, osvajače zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

Čestitajući im na ovom, jednom u nizu sjajnih međunarodnih rezultata koje su ostvarili, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kazao je da su reprezentativci u sjedećoj odbojci ponos Bosne i Hercegovine i nešto najbolje što ova zemlja ima.

Našoj najtrofejnijoj reprezentaciji je Vlada FBiH uvijek pružala podršku, mada bi, ne samo zbog izuzetnih ostvarenja, za ovu selekciju sluha trebali imati i vlasti na nivou države Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, osvajanjem treće titule svjetskog prvaka u poljskom Elblagu, povećala je riznicu medalja s najvećih međunarodnih takmičenja, a od 1997. godine to je njeno 18. odličje.  Na svjetskim prvenstvima osvojili su tri zlata, srebro i bronzu, na evropskim prvenstvima osam zlata i bronzu, a na  paraolimpijskim igrama po dva zlata i srebra. Nakon perioda od 2004. do 2006. ovo je drugi put da imaju objedinjene sve tri titule – evropskog i svjetskog prvaka i paraolimpijskog pobjednika.

U takmičanju po grupama bh. odbojkaši pobijedili su Kazahstan, Hrvatsku i Brazil, u četvrtfinalu Njemačku, polufinalu Egipat, te u finalu po drugi put selekciju Brazila.

Osim titule svjetskog prvaka, reprezentacija BiH je na prvenstvu dobila još dva priznanja. Safet Alibašić proglašen je za najkorisnijeg igrača, dok je Adnan Kešmer bio najbolji libero.

Reprezentativci su zahvalili Federalnoj vladi na dosad pruženoj pomoći, izrazivši uvjerenje da će nam i ubuduće stizati lijepe vijesti s narednih međunarodnih takmičenja na kojima će učestvovati, a to su Evropsko prvenstvo 2015. i Paraolimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.