Nikšić na sjednici Vlade

Prijedloge antikoruptivnih zakona ćemo ponovo uputiti Parlamentu FBiH

Nikšić je izrazio zadovoljstvo što se u proces tehničkih konsultacija u vezi sa inoviranjem prijedloga ovih zakona uključila i Delegacija EU u BiH

Slika

Na početku današnje sjednice Vlade FBiH u Mostaru, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić upoznao je federalne ministre o tome da je Vanjskopolitički odbor Evropskog parlamenta, u sklopu Rezolucije o Bosni i Hercegovini, prihvatio i amandman u kojem se antikoruptivni zakoni, koje je u oktobru 2013. godine jednoglasno usvojila i predložila Vlada FBiH, ocjenjuju kao jedan od rijetkih pozitivnih primjera u prošloj godini.

„Evropski parlament“, kaže se u amandmanu, „pozdravlja jednoglasnu odluku Vlade Federacije BiH da u parlamentarnu proceduru uputi set zakona o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i žali što ovaj paket zakona nije dobio većinu glasova u Parlamentu Federacije, te naglašava značak borbe protiv korupcije kao apsolutnog prioriteta i poziva na jedan inkluzivan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama kako bi se ažurirao prijedlog zakona i pozdravlja u tom pogledu tehničku podršku EU Delegacije u BiH“, navedeno je u amandmanu.

Premijer Nikšić danas je ponovio da ostaje opredijeljen za potrebu usvajanja Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, izrazivši zadovoljstvo što se u proces tehničkih konsultacija u vezi sa inoviranjem prijedloga ovih zakona uključila i Delegacija EU u BiH.

„Taj proces je u toku i očekujem da će konsultacije biti vrlo brzo okončane i da  ćemo prijedloge ovih zakona ponuditi Parlamentu FBiH na usvajanje. Bez obzira na podmetanja i izmišljotine koje prate usvajanje ovih zakona, siguran sam da će oni biti usvojeni, te da će država ipak pobijediti u obračunu sa organiziranim kriminalom i korupcijom“, kazao je federalni premijer.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.