Nikšić na sjednici Vlade

Prijedloge antikoruptivnih zakona ćemo ponovo uputiti Parlamentu FBiH

Nikšić je izrazio zadovoljstvo što se u proces tehničkih konsultacija u vezi sa inoviranjem prijedloga ovih zakona uključila i Delegacija EU u BiH

Slika

Na početku današnje sjednice Vlade FBiH u Mostaru, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić upoznao je federalne ministre o tome da je Vanjskopolitički odbor Evropskog parlamenta, u sklopu Rezolucije o Bosni i Hercegovini, prihvatio i amandman u kojem se antikoruptivni zakoni, koje je u oktobru 2013. godine jednoglasno usvojila i predložila Vlada FBiH, ocjenjuju kao jedan od rijetkih pozitivnih primjera u prošloj godini.

„Evropski parlament“, kaže se u amandmanu, „pozdravlja jednoglasnu odluku Vlade Federacije BiH da u parlamentarnu proceduru uputi set zakona o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i žali što ovaj paket zakona nije dobio većinu glasova u Parlamentu Federacije, te naglašava značak borbe protiv korupcije kao apsolutnog prioriteta i poziva na jedan inkluzivan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama kako bi se ažurirao prijedlog zakona i pozdravlja u tom pogledu tehničku podršku EU Delegacije u BiH“, navedeno je u amandmanu.

Premijer Nikšić danas je ponovio da ostaje opredijeljen za potrebu usvajanja Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, izrazivši zadovoljstvo što se u proces tehničkih konsultacija u vezi sa inoviranjem prijedloga ovih zakona uključila i Delegacija EU u BiH.

„Taj proces je u toku i očekujem da će konsultacije biti vrlo brzo okončane i da  ćemo prijedloge ovih zakona ponuditi Parlamentu FBiH na usvajanje. Bez obzira na podmetanja i izmišljotine koje prate usvajanje ovih zakona, siguran sam da će oni biti usvojeni, te da će država ipak pobijediti u obračunu sa organiziranim kriminalom i korupcijom“, kazao je federalni premijer.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.