Velika Kladuša

Prijedlog rješenja problema pasa lutalica

Dugo najavljivani i dugo očekivani azil za privremeno zbrinjavanje pasa lutalica u Velikoj Kladuši sa maksimalnim kapacitetom 100 pasa očigledno nije riješio problem koji već duže vrijeme muči građane Velike Kladuše.

Mišljenja smo da nadležni nisu krajnje ozbiljno i dobronamjerno pristupili rješavanju ovog problema, a u prilog tome ide činjenica da građani Velike Kladuše i dalje muku muče sa psima lutalicama.

Smatramo da Općinsko vijeće preko javnog preduzeća „Veterinarska stanica“ d.o.o. Velika Kladuša treba da pokrene projekat interventne sterilizacije i kastracije pasa lutalica za koje nema mjesta u azilu, te čipovanje i obilježavanje vlasničkih pasa.

Također smo svjesni nelegalnog dovođenja pasa iz susjednih općina, zbog čega treba uputiti apel građanima da ukoliko primjete vozilo ili osobe koji ostavljaju životinje na teritoriji Općine Velika Kladuša pozovu policijsku stanicu i prijave tu radnju.

Kako bi akcija preventivne sterilizacije i kastracije bila uspješno realizirana treba uputiti i apel građanima koji hrane pse lutalice da iste prijave Veterinarskoj stanici kako bi ih evidentirali i izvršili humanu sterilizaciju i kastraciju, te vakcinisali i označili.

Smatramo da će se sa ovakvim ozbiljnijim pristupom dugoročno riješiti problem pasa lutalica na najhumaniji i najefikasniji način.

Općinski odbor SDP BiH
Velika Kladuša

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.