KO SDP USK

Prijedlog Hodžiću da predloži mandatara za sastav Vlade USK

Uz ovaj prijedlog za imenovanje mandatara za sastav Vlade USK, KO SDP USK nominira i Aidu Sejdić za ministricu obrazovanja te Almira Bašanovića za imenovanje na poziciju ministra poljoprivrede.

Slika

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije Unsko-sanskog kantona uputio je prijedlog Farki Hodžiću, koji obavlja funkciju predsjedavajućeg Skupštne USK-a , "da hitno izađe s prijedlogom imenovanja novog mandatara za sastav Vlade Kantona", saopćio je danas KO SDP USK-a.

U saopćenju se navodi da "s obzirom na sva dešavanja na postoru USK-a i posebno činjenicu da je Skupština USK-a, kao partnere u ovom procesu prihvatila predstavnike ‘Bosanskog proljeća’, koje, prema navodima, izrečenim na vanrednoj sjednici Skupštine, podržava više od 70.000 ljudi, i vođeni težinom te izjave KO SDP USK predlaže za mandatara profesoricu Šeherezadu Delić".

Uz ovaj prijedlog za imenovanje mandatara za sastav Vlade USK, KO SDP USK nominira i Aidu Sejdić za ministricu obrazovanja te Almira Bašanovića za imenovanje na poziciju ministra poljoprivrede.

"Očekujemo da Farko Hodžić, preuzme odgovornost i hitno obavi sve procedure za imenovanje novog saziva Vlade USK, kako bi se očuvala stabilnost funkcionisanja Kantona", kaže se u saopćenju.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.